Željka Jevtović

dijetetičar-nutricionista

Zovem se Željka Jevtović, diplomirani sam dijetetičar – nutricionista od 2007. godine. Srećno udata, majka sam dva dečaka, i večno zahvalna kompaniji Forever Living na izuzetnim suplementima koji mojim voljenim osobama i meni pružaju mogućnost da maksimalno zaštitimo naše zdravlje. Preparate sam koristila još kao student i već tada, kao budući nutricionista, sam se uverila u njihov kvalitet jer su mi pružili dobru koncentraciju, više energije i odličan imunitet, nakon čega sam se ozbiljnije zainteresovala za program Forever Living-a. Suprug i ja smo koristili proizvode takođe i tokom planiranja trudnoće, tokom celog devetomesečnog perioda nošenja bebe, što je rezultiralo da sam bila veoma aktivna, dobro raspoložena, a medicinski nalazi uvek su bili savršeni. Nakon porođaja odmah sam nastavila sa daljim korišćenjem odgovarajućih proizvoda.

Zahvaljujući ličnom iskustvu pri korišćenju preparata Forever Living moj život je obogaćen boljim zdravljem i napredovanjem na poslovnom planu gde sam, zajedno sa suprugom, ostvarila poziciju supervizora. Izgradila sam tim zadovoljnih korisnika i svakim danom taj tim se proširuje sa zajedničkim ciljem za dalje poslovno napredovanje.
Kao i svaki nutricionista, oduvek sam težila zdravoj ishrani i konzumiranju što više namirnica organskog porekla. S obzirom na to da moji roditelji imaju organsku baštu, imala sam tu sreću da se faktički od svog rođenja hranim prilično zdravim namirnicama. Kako je vreme prolazilo, i nakon što sam postala nutricionista, shvatila sam da je pored zdravog voća i povrća neophodna i suplementacija.

Zašto piti aloju?

Po botaničkoj nomenklaturi u prirodi ima puno lekovitih biljaka. Ima i puno proizvođača dodataka ishrani. Ja sam tražila nešto što je savršeno i tako sam otkrila biljku “Aloe Vera Barbadensis Miller”, legendu koja živi. Biljka aloja ima toliko hranljivih sastojaka da se sa pravom može svrstati u prirodnu apoteku.

Aloja je živa kvantna hrana. To je biljka koja živi u surovim klimatskim uslovima i u procesu fotosinteze zarobila je snop sunčevih elektrolita koje našim ćelijama daju fotonsku energiju.

Sadrži preko 200 hranljivih sastojaka, uključujući 20 minerala, 12 vitamina, 18 aminokiselina. Zahvaljujući sveobuhvatnosti tih hranljivih jedinjenja, aloja je savršena biljka koja može očistiti naše crevne resice i samim tim za 75% stimulisati imunološki sistem.

Ujutru kada ustanem i popijem čašicu aloje, ja sam u svoje telo unela izbalansirani doručak. Sve u toku dana što pojedem, popijem i udahnem što nije zdravo za moj organizam, pošto imam čiste crevne resice, jetra će bez problema detoksikovati.

Ono što je dobro za mene, dobro je i za moje dete. Moja porodica sa velikom radošću koristi aloju, te je stoga i vama toplo preporučujem. Svi se slažu sa tvrdnjom da je zdravlje dragoceno dobro o kome treba voditi računa. Danas države imaju ogromne kliničke centre gde se vrši dijagnostika na najmodernijim aparatima. Postoji mnoštvo lekova koji pomažu u lečenju većine bolesti. Danas možemo biti izlečeni od bolesti koje su do samo pre nekoliko decenija bile smrtonosne. Međutim i pored napretka medicine zapaženo je da su mnoge bolesti učestalije.

Srčane bolesti, naročito infarkt miokarda ili srca, poremećaji u krvotoku, moždani udar, reumatska i degenerativna oboljenja, dejabetes, tumor, demncija, sterilitet… u svakodnevnom su porastu.

Zar medicinska tehnika nije u stanju da ih na vreme primeti i izleči? Nažalost ne. Jednostavan način života može više doprineti našem zdravlju.

Kako samostalno doprineti očuvanju zdravlja?

  1. Ne pušite
  2. Eliminišite upotrebu alkohola, u ishrani često konzumirajte voće, povrće, žitarice sa velikom količinom vlakana
  3. Koristite suplemente

Bez obzira da li ste zdravi (zdravlje je relativan pojam, čini mi se da danas nema zdrave osobe, samo nedovoljno ispitane), preporuka je da se zdravoj ishrani dodaju suplementi kako bi se zdravlje očuvalo.

Ukoliko postoji neki zdravstveni problem, pored vaše zvanične medicinske terapije, jako je važno koristiti suplemente, posebno ukoliko znate da su proverenog kvaliteta kako bi unapredili svoj imunološki, kariovaskularni, koštano-zglobni, kao i sve ostale sisteme. Hipokrat, otac medicine rekao je: “Hrana tvoja treba da bude lek a lek tvoj treba da bude hrana”.
Obzirom na to da smo se odvojili od zdravog načina ishrane upotrebom suplemenata vratićemo organizmu normalnu pH vrednost i podstaknućemo ga na samoizlečenje, jer činjenica je da svi imamo prirodne odbrambene mehanizme koji se zbog pogrešnog načina života poremete. Upotrebom lekova otklanjaju se posledice problema a uzrok ostaje i dalje. Ukoliko unosimo suplemente dajemo šansu organizmu da povrati narušenu ravnotežu. Dodatni benefit proverenih suplemenata je i to da ublažavaju posledice lekova. Naime poznato je da prilikom korišćenja zvanične terapije neminovno imamo i negativne efekte. Ukoliko koristimo suplemente oni eliminišu štetno dejstvo lekova, stimulišu pravo dejstvo zbog čega ih je lekar i prepisao i onda je to višestruka korist za organizam.

Problem gojaznosti

Svugde u svetu, bez obzira na godine, pol i uzrast postoji problem gojaznosti. Ili bolje rečeno 21.vek ima epidemiju gojaznosti. Aloja detoksikuje organizam i hraneći ćelije dovodi do smanjenja želje za jelom. Živimo u vremenu izobilja, nikad više hrane a nikad više gladnih ćelija. Praktično, savremen čovek je gladan u sred izobilja.

Sa alojom i kombinacijom biljaka koje idu uz aloju, organizam može da nahrani ćelije, otopi višak masnih naslaga, poboljša mišićnu masu i mišićni tonus. Izgledaćemo bolje i osećaćemo se odlično. Višak telesne težine uzrok je mnogih zdravstvenih problema. Srce, kosti, krvotok su u tom slučaju dodatno opterećeni. Oslabiti znači dobiti zdravlje.

ONI KOJI GUBE DOBIJAJU !

Gotovo svaki nutricionista će vam reći da je prvi korak ka boljem životu čišćenje organizma i uspostavljanje NUTRITIVNOG BALANSA u vašem telu.

Preporučujem vam sjajan paket Clean 9 koji će vam za devet dana očistiti telo od toksina i pripremiti ga za normalnu razmenu materija, apsorpciju hranljivih i izbacivanje štetnih materija.

Clean 9 program je osmišljen da pomogne u izbacivanju nagomilanih toksina iz vašeg tela kako bi se osećali lakše i imali više energije. Za svega devet dana možete se osećati zdravije uz pomoć plana upotrebe dodataka ishrani, zdrave ishrane i recepata za šejk. Uz ovaj program možete započeti svoj put ka željenom izgledu i stvoriti osnovu za vašu transformaciju. ( Više o ovom paketu možete saznati ovde – Clean 9 paket )

Problem kardiovaskularnog sistema i sistema organa za varenje

Čistoća digestivnog trakta je od velike važnosti za opšte zdravlje i dobar imuni sistem. Veliki broj bakterija i virusa je razvio odbrambeni sistem i uspeva da preživi želudačnu kiselinu. Kada dospeju u creva bakterije započinju potragu za oštećenjima na zidu creva kroz koje će da prođu i uvuku se u krvotok. Najkritičniji deo je debelo crevo gde se hrana zadržava oko 8 sati (delovi hrane znaju ostati zaglavljeni godinama u debelom crevu). U debelom crevu živi kolonija lacidobacila i bifilobakterija (probiotika) koje stvaraju zaštitni zid oko crevnih resica i ne dozvoljavaju patogenim bakterijama da prođu, te doprinose varenju hrane.

Ne morate biti nutricionista da biste znali da loša hrana (junk food), nedovoljno žvakanje hrane, kafa, cigarete, gazirana pića, alkohol, izazivaju veliku količinu hlorovodonične kiseline u želucu koja se onda izliva u creva i uništava korisne bakterije.

Da bi se pravilno apsorbovali hranljivi sastojci bitan je čist digestivni trakt a da bi se dobro transportovali do svake ćelije u organizmu bitno je imati čiste krvne sudove. Kao što smo već napomenuli usled nepravilne ishrane krvni sudovi su neprohodni i kao u saobraćaju kada su putevi loši dolazi do zagušenja tako i u krvnim sudovima dolazi do zakrčenja pa organizam pati.

Život može postati brz i često se izbor hrane svodi na onu povoljno dostupnu, koja može dovesti do toga da našem telu nedostaju važni hranljivi sastojci, najviše vitamini i minerali. Tu na scenu stupa program Vital⁵ koji pruža pet izuzetnih Forever proizvoda koji se koriste zajedno kako bi premostili nedostatak hranljivih materija u hrani i da vam ponude ključne hranljive sastojke da bi izgledali i osećali se bolje. Naš složeni put ka dobrom zdravlju maksimalizuje apsorpciju hranljivih sastojaka sa Forever Aloe Vera Gelom i Forever Active Probiotikom. Optimatizujte cirkulaciju u celom telu sa Omega3 iz Forever Arctic Sea i ARGI+, i nadogradite zdravlje uz Forever Daily koji vam pruža 55 hranljivih materija uključujući esencijalne vitamine i minerale.
Koristite Vital⁵ za održavanje nakon što ste dostigli željenu težinu ili za svakodnevnu naprednu ishranu ako ne želite da gubite težinu. ( Više o ovom paketu možete saznati ovde –  Vital 5 paket )

Problem koštano-zglobnog sistema

Kod problema sa koštano-zglobnim sistemom na scenu stupa poslednji deo Forever Vital5 programa. Vital5 pruža pet izuzetnih Forever proizvoda koji se koriste zajedno kako bi premostili nedostatak hranljivih materija u hrani i da vam ponude ključne hranljive sastojke da bi izgledali i osećali se bolje. Naš složeni put ka dobrom zdravlju maksimalizuje apsorpciju hranljivih sastojaka sa Forever Freedom-om. Optimatizujte cirkulaciju u celom telu sa Omega3 iz Forever Arctic Sea i ARGI+; i nadogradite uz Forever Daily koji vam pruža 55 hranljivih materija uključujući esencijalne vitamine i minerale.
Koristite Vital⁵ za održavanje nakon što ste dostigli željenu težinu ili za svakodnevnu naprednu ishranu ako ne želite da gubite težinu. ( Više o ovom paketu možete saznati ovde –  Vital 5 paket )

Problem anemije

Kod problema anemije na scenu stupa Vital5 sa Aloe Vera Berry Nectar-om. Vital⁵-Berry Nectar pruža pet izuzetnih Forever proizvoda koji se koriste zajedno kako bi premostili nedostatak hranljivih materija u hrani i da vam ponude ključne hranljive sastojke da bi izgledali i osećali se bolje. Naš složeni put ka dobrom zdravlju maksimalizuje apsorpciju hranljivih sastojaka sa Forever Aloe Berry Nectar-om i Forever Active probiotikom. Optimatizujte cirkulaciju u celom telu sa Omega3 iz Forever Arctic Sea i ARGI+; i nadogradite uz Forever Daily koji vam pruža 55 hranljivih materija uključujući esencijalne vitamine i minerale. Koristite Vital⁵ za održavanje nakon što ste dostigli željenu težinu ili za svakodnevnu naprednu ishranu ako ne želite da gubite težinu. ( Više o ovom paketu možete saznati ovde –  Vital 5 paket ) Vaš nutricionista Željka Jevtović